tiistai 12. huhtikuuta 2011

Miten meillä menee?

Meillä menee hyvin kiitos. Olen silti varovainen kirjoittamaan ja ylistämään aikaa kun menee hyvin, koska se voi kääntyä päälaelleen minä hetkenä hyvänsä.

Ollaan otettu Vilman allergiat kohtalaisen rennosti, altistamatta sitä kuitenkaan niille jutuille mille tiedetään sen olevan pahemmin allerginen. Seitiä ollaan syöty silti, vaikka seafoodmix allergialistalta löytyykin.

Ruuista muutenkin.. Ollaan kokeiltu erilaisia uusia märkäruokia, jotka sisältäisivät pelkästään lihaa jota paketin kyljessä lukee sisältävän. Sillä Latzithan ovat suurimmaksi osaksi myös kalaa, ja esim. kaninlihaisessa pussissa kaniinia saattaa olla vain 4%. Kaupoista ei kuitenkaan löydy kuin näitä "teollisempia" mössöjä, ja ei sillä.. Vilma ei edes välitä ns. paremmasta ruuasta. Kuitenkaan ei olla huomattu ruokien aiheuttavan astmakohtauksia, mutta ollaan suosilla jätetty naudanlihaiset pussit syöttämättä, onneksi on tuttuja kenellä on kissoja.. Saavat meiltä sitten ruokalahjoituksia, eivätkä ruuat mene hukkaan.

Vaihdettiin Vilman ankansuikalenamit kokonaan kanaan, joka kuitenkin on aina sellaisina neliöinä, joudumme ne leikkaamaan puoliksi, sillä Vilma saa astmakohtauksen helposti jos nielaisee liian ison palasen. Tätä on havaittu useinkin.

Ollaan kuultu ympäriinsä ihmisten kertovan että kuivamuona kannattaa pakastaa ennen syöttämistä, varastopunkkien välttämiseksi. Se on kuulemma monella auttanut näihin vaivoihin, niin koirilla kuin kissoillakin. Tämä otetaan käyttöön myös.

Ei anneta Vilman vahingossakaan nuolla enää rasvoja veitsistä tai jäätelönjämiä kupeista. Koska maito oli yksi allergisoiva asia. Kesän tultua ei ulkoilla. Vilma on muutenkin ihan omasta halustaan sisäkissa, ei ole ulkoiluun tottunut tai siitä tykännyt vaikka pennusta asti sitä on yritetty. No helpottaapa meidän hommaa, ei tartte murehtia ulkona allergisoivista aineista. Pitää kuitenkin tarkkailla mitä tuulettaminen aiheuttaa meidän kissalla. Äitini luona Vilma ulkoilee lasitetulla parvekkeella, kuitenkaan en usko että sinne päästetään pahimpaan siitepölyaikaan toista.

Lääkkeissä menee tällä hetkellä Pulmicorttia inhalaationa aamuin illoin Tämä lääke osoittautui hyväksi lääkkeeksi. Ikäväksemme se kuitenkin lopetetaan ja joudutaan vissiin palaamaan Flixotideen. Inhalaation rinnalla Vilma saa aamuisin puolikkaan kortisonin pillerin muodossa. En nyt muista tarkkaa mg määrää saatika lääkkeen nimeä.

Hiekkana toimii Öko puupelletit, eivät ole aiheuttaneet kohtauksia eivätkä pölise. Kristallihiekka oli myös ok, mutta haju jäi hiekkaan voimakkaammin tarkkanenäisempien mielestä. Joten tämä parempi myös omistajien ja kanssaeläjien kannalta. Jokainen hiekanvaihto tehdään kuitenkin niin että hiekka lapioidaan laatikkoon eikä kaadeta. Olen huomannut että kaataessa myös tämä puupelletti pölyää jopa niin että itselläni tuntuu menevän röörit tukkoon!

NIIN! Ja kissanmallasta ei ole tarttenut syöttää hetkeen, joten vatsakin toimii.

Kohtaukset ovat pysyneet hallussa ja muutenkin kissa on terve. NYT KOPUTAN PUUTA! Että meille kuuluu hyvää, mitäs teille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti