keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Allergiatestien tulokset (vihdoin!)

Eli laitan tälläsen luettelon mille kaikelle Vilma nyt sitten...


on allerginen:

Grasses:
Nata
Niittynurmikka
Raiheinä
Koiranheinä

Weeds:
Heinäratamo
Pujo
Puna-apila
Kultapiisku

Puut:
Leppä
Poppeli
Paju

Fungi:
Aspergillus
Rhizopus
Candida Albicans
Pullularia

House Dust:
Varastopunkki (Acarus siro)

Foods:
Nauta
Kananmuna
Vehnä
Kaura
Peruna
Seafood/Fis mix = Turska, Kampela, Kolja, Katkarapu
Ankka

Malassezia:
Malassezia

Ja siinä rajalla että onko allerginen:

Timotei
Hierakat
Saarni
Penicillium
Pölypunkki (d.pteronyssinus)
Maito
Kärpänen
Kirppu

Eli melkoiselta näyttää lista! En osaa vielä sanoa kaikista aineista tai punkeista tai homeitiöistä, että mitä ne ovat.. Nyt alkaakin Googletus. Sinänsä onni onnettomuudessa että Vilma ei ole muille eläimille tai ihmisille allerginen, eikä villalle tai pumpulille tai höyhenille. Eli tällaiset kotona esiintyvät asiat eivät aiheuta allergiaa, jopa tupakan savu on testattu, eikä sekään aiheuttanut allergisia oireita.

Hankaluutena se että Vilman lempiherkkupalat ovat 100% ankansuikaleita, nyt pitääkin keksiä muita herkkuja tilalle. Kuivaruoka jo tällä hetkellä on viljatonta ja ei sisällä muutakaan allergisoivaa, se on hyvä juttu. Nyt pitäisi lääkäriltä vielä kysyä että kuuluuko seiti tuohon Seafood mixiin, sekin kun on Vilman rakas herkku.

Näillä nyt mennään. Vilman astma on siis allergiapohjainen juttu! Kortisonia tulee edelleen inhalaationa, mutta sen lisäksi joka päivä puolikas kortisonitabletti, koska pelkkä inhalaation teho ei riitä. Katsotaanpa mitä tässä tapahtuu jatkossa.

3 kommenttia:

 1. Outoa ettei lääkäri sanonut, mutta ymmärtääkseni varastopunkki tarkoittaa että tod.näk saa oireita kuivanappuloista (säilytetään varastossa tehtaissa). Itse lopettaisin heti kuiviksen syöttämisen. Terveitä päiviä kisulle :)

  VastaaPoista
 2. Kiva että on löytynyt raksu jossa ei satu olemaan mitään tuolta listalta :) Siitä on hyvä sitten jatkaa.

  Muistelisin että tuo varastopunkki on aika paha, sitä / sen jäänteitä tuppaa kuulemma olemaan vähän kaikessa. Tosin kokeilemallahan se selviää :) Tsemppiä ruokavalion muokkaukseen! Meilläkin on allergiakissa (Aslan) joka saa allergiaoireita vain muutamista raksuista, tiedä sitten kuinka pitkä tuo lista olisi jos saisi aikaiseksi tehdä testin.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Lääkäri sanoi että raksuissa on varastopunkkia.. Mutta sanoi ettei kannata lukea allergiatestien tuloksia niinkuin raamattua, ja siedätyshoito on mahdollista. Tiedän myös että varastopunkki aiheuttaa ihmsillekkin oireita, ja niitä löytyy tosiaan jauhoista yms. kuivaruuasta, että jos jauhotkin kaapissa kauan seisoo, voi itsekin saada syötyy niitä..

  Mä en oo näihin vielä kamalan hyvin perehtynyt. Mutta otan selvää ja tutkin mitä keksisin raksujen tilalle! Nyt ainakin tietää mistä lähteä karsimaan... :)

  luolaleijona: jooh.. Katottiin raksut tosiaan vaan aineiden perusteella.. Voihan olla että kaikki ne pitää jättää pois.. Mutta mitäpä keksiä tilalle, toinen kun raksuja rakastaa.... :D Kiitos, eiköhän tää ruokavalio tästä joskus järjesty.

  VastaaPoista